Alarm inbouw

Geef inbrekers geen kans

Er zijn verschillende mogelijkheden om je auto extra te beveiligen tegen diefstal. Bij veel auto inbraken worden er airbags, navigatiesystemen, sturen en andere waardevolle spullen meegenomen.

Bovendien ontstaat er bij een inbraak vaak schade aan de ruiten, de autolak en de bekleding. Je kunt jezelf veel ellende besparen door je auto extra te beveiligen, bijvoorbeeld door je auto te voorzien van een alarm. Hierdoor verminder je de kans dat je slachtoffer wordt van een auto-inbraak. 

Voorkom ellende en beveilig je auto met een alarm

SCM Alarm

Al geruime tijd is het vanuit verzekeringsmaatschappijen verplicht om voertuigen boven een bepaalde cataloguswaarde een daarbij vastgestelde alarmklasse te monteren. Welk type alarmsysteem jouw autoverzekeraar verplicht stelt, is sterk afhankelijk van de auto nieuwwaarde. 

Een auto zónder beveiligingssysteem staat ook wel bekend als ‘alarmklasse 0’; daarbovenop wordt een vijftal SCM-alarmklassen gehanteerd. Veel verzekeraars eisen een klasse 2- of 3-alarmsysteem vanaf een nieuwwaarde tussen de €30.000,- en €45.000,- Dit is uiteraard ter preventie van eventuele diefstal, leegroof of braakschade.

Bij Mooren Auto helpen we je graag bij de installatie en montage van een alarmsysteem in je auto. Zo ben je voorzien van alle benodigde veiligheidssystemen. Mooren Auto is SCM-gecertificeerd. Dit betekent dat alle alarm- en voertuigsystemen die je bij ons laat inbouwen, beschikken over kwaliteitskeurmerken, certificaten en garantie.   

Welke SCM alarmklassen zijn er?

Er zijn verschillende alarmklassen beschikbaar voor auto’s:

  • Klasse 1: deze beveiligingsklasse bestaat uit en startonderbreker met twee automatisch ingestelde blokkeringen, waardoor het voertuig niet op eigen kracht verplaatst kan worden
  • Klasse 2: startonderbreker + inbraakdetectie met alarm
  • Klasse 3: alarmsysteem met hellingshoekdetectie, een combinatie van klasse 1 en 2 waarbij het alarmsysteem ook de startmotor zal onderbreken bij alarmdetectie
  • Klasse 4 en 5: voertuigvolgsysteem, een uitbreiding op bovengenoemde systemen waarmee het voertuig ook na diefstal terug te vinden is

Service

Bij Mooren Auto ben je gegarandeerd van goede service. Wij zorgen er altijd voor dat je vooraf een offerte ontvangt, hierdoor kom je nooit voor verrassingen te staan.

Bovendien zijn de alarmsystemen allemaal SCM-gecertificeerd. Dit betekent dat ze altijd voorzien zijn van kwaliteitskeurmerken, certificaten en garantie. 

Tot slot staat er bij Mooren Auto altijd vervangend vervoer voor je klaar, zo kun je jezelf altijd blijven vervoeren terwijl je auto een opknapbeurt krijgt. Kortom:

  • Altijd vooraf een offerte, geen verrassingen achteraf
  • Garantie op de inbouw van het alarmsysteem
  • Altijd vervangend vervoer beschikbaar
  • SCM gecertificeerd

Bij Mooren Auto ben je dus gegarandeerd van goede service. Toch nog vragen over het inbouwen van een goed alarm? Neem dan gerust contact op via 071-331 98 67. Afspraak maken?