Dashboard lampjes

Bij Mooren Auto zijn we gespecialiseerd in het oplossen van storingen. Door onze kennis en uitgebreid aanbod diagnoseapparatuur kunnen wij een storing goed, snel en zonder onnodige kosten verhelpen.  

Wat moet u doen als er plots een lampje brandt op het dashboard van uw auto? Gelijk stoppen en contact opnemen met de garage of doorrijden en ervan uitgaan dat het vanzelf weer weggaat? 

Sowieso moet u een brandend waarschuwingslampje altijd serieus nemen, maar meestal is de regel eenvoudig: een rood lampje betekent onmiddellijk op een veilige plek stoppen en oranje wil zeggen dat u door kunt rijden maar controle in de werkplaats nodig is. Vaak geldt dat blijven doorrijden bij een defect onderdeel of systeem in uw auto leidt tot nog hogere kosten. Het kan namelijk zorgen voor verdere problemen en nog belangrijker: onveilige situaties op de weg voor u en andere weggebruikers. 

Een nieuwe auto kan 64 verschillende waarschuwingssymbolen geven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de meeste automobilisten niet weten wat alle 64 verschillende lampjes betekenen. Om iets meer duidelijkheid te geven over welke actie u moet ondernemen als u een waarschuwingslampje ziet branden, zetten we graag de functies van de meest voorkomende lampjes op uw dashboard op een rijtje.

Lampjes en hun betekenis

 

Lampjes die kort aanspringen bij het starten van de auto 

Let op: er zijn een aantal waarschuwingslampjes die bij het starten van de motor automatisch even aanspringen en dan weer uit gaan. Dit is puur ter controle en zorgt ervoor dat u zeker weet dat deze lampjes nog werken. Zo niet, dan moet u deze laten repareren. Anders weet u natuurlijk ook niet of er iets mis is, mocht er een bepaalde fout zijn waarbij een lampje zou moeten branden. Welke lampjes aanspringen bij het starten van uw auto, ziet u in de afbeelding hieronder. 

Onderhoud

Als de auto goed wordt onderhouden, verkleint u de kans dat er waarschuwingslampjes gaan branden. Heeft u behoefte aan een uitgebreider advies of aanvullende vragen? Vraag raad aan onze service adviseurs, zij helpen u graag!

Blijf op de hoogte!

Bij Mooren Auto krijgt u altijd waar voor uw geld, wij leveren onze occasions af met standaard BOVAG-garantie en N.A.P label.