Bandenservice

De perfecte banden voor ieder seizoen

Voor optimale grip en veiligheid op het wegdek zijn goede autobanden essentieel. Er zijn veel verschillende merken, typen en maten autobanden, wat het moeilijker maakt om de juiste keuze te maken voor je auto. Bij Mooren Auto adviseren we je daarom graag over welke banden het meest geschikt zijn voor jouw auto.

Ook kunnen onze monteurs de banden perfect uitlijnen. Dit zorgt ervoor dat je banden gelijkmatig slijten, wat een positief effect heeft op de levensduur. 

Welke autobanden zijn er?

Voor de veiligheid is het noodzaak dat je je autobanden aanpast aan de weersomstandigheden. Wij adviseren om vanaf het voorjaar te rijden met zomerbanden en deze in het najaar te wisselen voor winterbanden

Onze monteurs verzorgen graag de bandenwissel van jouw auto!

  • Zomerbanden: bij temperaturen boven de 7 graden kun je het beste op zomerbanden rijden. Het rubber van deze band is namelijk harder en het profiel heeft minder inkepingen dan winterbanden. Dit zorgt ervoor dat de remweg onder zomerse weersomstandigheden korter is.
  • Winterbanden: de rubbersamenstelling van winterbanden is zachter dan die van zomerbanden. Dit maakt de band flexibeler waardoor je meer grip hebt bij temperaturen onder de 7 graden. 

Daarnaast hebben winterbanden diepere groeven. Deze diepe groeven zorgen ervoor dat obstakels als sneeuw makkelijker afgevoerd worden. Dit verbetert de grip en verkort de remweg.

  • All Season-banden: dit is een compromis tussen de winter- en zomerbanden geschikt voor normale weersomstandigheden. Bij extreme weersomstandigheden zoals sneeuwval, gladde wegen of hele hoge temperaturen zijn deze banden minder geschikt.

Onze monteurs verzorgen graag de bandenwissel van jouw auto!

Bandenhotel

Heb je thuis geen plek om je autobanden te bewaren? Laat je banden dan logeren in ons bandenhotel. Hier slaan we de banden op de juiste manier voor je op. Bovendien bespaart het je ruimte en gesjouw!

Wanneer moet ik mijn autobanden vervangen?

Volgens de APK-richtlijnen moet de profieldikte van de band minimaal 1.6 millimeter zijn. Tijdens een APK-keuring wordt je auto afgekeurd als het profiel minder dan 1.6 millimeter dik is. Wanneer je veilig en comfortabel wilt rijden, adviseren wij je om de banden al iets eerder te laten vervangen.

Het advies voor zomerbanden: een minimale dikte van 2 millimeter.
Het advies voor winterbanden: een dikte van 4 millimeter.

Velgenset

Upgrade je auto met lichtmetalen velgen!
Bij Mooren Auto vind je een ruim assortiment aan lichtmetalen velgen in verschillende soorten en maten. Wij streven er naar om de wielensets optimaal af te stemmen op jouw auto, zowel qua pasvorm als design.

Dit is per model auto verschillend, maar we geven je graag vrijblijvend advies. De lichtmetalen wielensets zijn er voor zomer- en wintergebruik en worden geleverd met premium banden.

Meer informatie

Meer weten over onze service? Neem gerust contact op via werkplaats@moorenauto.nl of 071-331 98 67. Afspraak maken?