Airco-onderhoud

De airco houdt uw auto niet alleen in de zomer lekker koel, maar helpt in de winter ook tegen het beslaan van de ruiten. Daarnaast filtert uw airco alle vieze stoffen van buiten, zoals uitlaatgassen, pollen en stof. Uw airco zorgt dus niet alleen voor een prettige temperatuur maar ook voor een heerlijke frisse lucht.

Waarom is onderhoud aan de airconditioning nodig?  

Het drooglopen van uw airco kan leiden tot schade aan de compressor en leidingen van de airco. Hoe kan de airconditioning drooglopen? Per jaar verliest een airco tot 10% van haar koudemiddelen. Het gevolg is onvoldoende koudemiddelen, waardoor een airco niet goed functioneert. Het is daarom erg belangrijk dat we het koudemiddel regelmatig bijvullen.

Een slecht werkende airco heeft een negatief effect op uw brandstofverbruik

Omdat de airco ook de lucht filtert is het noodzakelijk dat u deze filters regelmatig reinigt. Wanneer dit niet gebeurt, hopen er bacteriën op in de filters en ontstaan er muffe luchtjes. Tijdens het onderhoud aan de airconditioning voeren wij ook een geurbehandeling uit. Deze behandeling verwijdert de schimmels en bacteriën uit de leidingen van het aircosysteem. 

Wanneer is airco-onderhoud nodig?

Mooren Auto adviseert iedere twee jaar een airco-onderhoudsbeurt. Uiteraard is dit afhankelijk van het gebruik van de airco. Doet uw airco er langer over om de auto lekker koel te krijgen? Of ruikt u een muffe geur? In deze gevallen is het raadzaam om uw airco te onderhouden.

Voordelen van onze aircoservice

 • Altijd een optimale koelprestatie
 • Een schone lucht zonder schimmels en bacteriën
 • Geen nare muffe luchtjes
 • Voorkomt dure reparaties

Gratis aircocheck  

Twijfelt u of uw airco nog naar behoren werkt? We voeren graag een aircocheck voor u uit. Door de airco tijdig te controleren voorkomt u problemen met uw airconditioning. Het repareren of vervangen is in bijna alle gevallen een kostbare reparatie. Tijdens een aricocheck controleren we de compressor, leidingen en filters. Met een temperatuurmeting wordt gekeken of de airco nog naar behoren werkt. Blijkt dat onderhoud aan uw airco nodig is, dan is de check helemaal gratis.

Wat gebeurt er tijdens een airco-onderhoudsbeurt?  

Tijdens een airconditioningonderhoudsbeurt controleert de monteur de airconditioning op verschillende punten:  

 • Temperatuurmeting
 • Visuele controle
 • Bedieningscontrole
 • Bijvullen of vervangen van het koudemiddel
 • Lek- en druktest
 • Controle of vervangen van filters
 • Anti-geurbehandeling
 • Desinfectie van luchtkanalen

Airconditioningtips vanuit onze werkplaats  

Tussen de onderhoudsbeurten heeft u ook zelf invloed op de prestatie van uw airconditioningsysteem. Onze automonteurs geven u drie tips:

 1. Heeft uw auto een langere periode in de zon gestaan? Zet tijdelijk alle ramen open. Zo kan de hete lucht direct ontsnappen en hoeft de airco minder hard te werken om de auto te koelen.
 2. Gebruik uw airco het hele jaar door, ook in de herfst en winter. Het airconditioningsysteem droogt de lucht in uw auto en helpt op die manier tegen beslagen ramen.
 3. Bijna bij uw bestemming? Schakel 5 minuten voor aankomst uw airco uit. Dit geeft het koudemiddel de kans om te drogen waardoor u minder snel last heeft van nare luchtjes.

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze airco-onderhoud? U kunt contact met ons opnemen via info@moorenauto.nl of 071-331 98 67. Een afspraak plant u eenvoudig online in via onderstaande button.