Zo bespaar je op je autoverzekering

Zie je bij het uitzoeken van je autoverzekering door de bomen het bos niet meer? Met deze 7 tips bespaar je op je autoverzekering!

1. Kies de juiste dekking voor je auto

Er zijn ruwweg drie soorten dekkingen te onderscheiden:

  • Volledig-casco dekking, ook wel ‘allrisk’ genoemd. Nieuwe auto’s tot 5 jaar worden veelal volledig-casco gedekt. Je dekt met een volledig-cascodekking niet alleen de schade die je toebrengt aan anderen, maar ook de schade aan jouw eigen auto. Bovendien geldt dit ook als het je eigen schuld is. Is jouw auto ouder dan 5 jaar, maar wil je hem evengoed volledig-casco verzekeren? Dan kan dat natuurlijk ook. Bijvoorbeeld omdat je zeker wilt weten dat je dezelfde auto opnieuw kunt kopen na een schade. De volledig-cascodekking werd voorheen (en nog steeds) de allriskdekking genoemd. Deze dekking is de meest uitgebreide en de premie is dan ook het hoogst.
  • WA-dekking, dit is de minst uitgebreide dekking. Hierbij is schade aan de eigen auto niet verzekerd, wel de schade die je anderen toebrengt.
  • WA Beperkt Casco biedt een tussenvorm. Je auto is dan verzekerd tegen diefstal, brand en ruitbreuk en je bent verzekerd tegen de aansprakelijkheidclaims van anderen. 

Benieuwd welke dekking het beste past bij jou en je auto? Wij adviseren je graag!

2. Controleer altijd welke schade je wel of niet claimt

Elk jaar dat je geen schade claimt, bouw je no-claimkorting op voor je autoverzekering. Als je een schuldschade claimt, val je vijf schadevrije jaren terug en daardoor gaat je premie omhoog. Dat werkt een aantal jaren door. Het kan daarom interessant zijn om een kleine schade zelf te betalen. Bij Mooren Auto adviseren we je graag wanneer dit voordelig kan zijn.

3. Kies voor Nederland dekking wanneer je niet in het buitenland rijdt

Er zijn verzekeringen die standaard een aanvullende dekking bieden voor schade in het buitenland. Het gaat daarbij om pechhulpservice, vervangend vervoer en extra verblijfskosten wanneer de reparatie onverwachts langer duurt. Wanneer je niet buiten Nederland rijdt heb je ook niets aan een uitgebreide dekking voor het buitenland.

4. Profiteer van tweede gezinsautoregeling

Er zijn verzekeringsmaatschappijen die een extra korting bieden als er binnen één gezin twee auto’s zijn verzekerd. De tweede auto, zolang deze van je partner is, krijgt dan dezelfde no-claim korting. Dit geldt niet voor de auto van je zoon of dochter. Wel zou je hiervoor kunnen informeren naar de ouder-kind regeling.

5. Voorkom een dubbele verzekering van pechhulp

Bij sommige verzekeraars bestaat de mogelijkheid om pechhulp mee te verzekeren, maar wellicht heb je op andere manieren al recht op pechhulp. Er zijn automerken die pechhulp aanbieden, of wellicht heb je ook nog een abonnement op een pechhulpdienst.

6. Voorkom dubbele verzekering van rechtsbijstand

Je kunt rechtsbijstand meeverzekeren bij je autoverzekering, waarmee je recht hebt op juridische hulp bij autoschade. Als je een algemene of gezins-rechtsbijstandsverzekering hebt is de kans groot dat daarin ook autodekking is meegenomen.

7. Kies voor jaarbetaling in plaats van maandbetaling

Als je over voldoende financiële reserves beschikt kan het lonend zijn om de premie van je autoverzekering in één keer te betalen. Als je kiest voor een maandbetaling kan de premie tot 6% per jaar hoger zijn dan bij jaarbetaling.

Meer informatie

Schade aan je auto is al vervelend genoeg. Bij Mooren Auto nemen we graag het regelwerk voor je uit handen en zorgen we voor een goede afhandeling van je schade. Interesse in de Bosch Car Service autoverzekering? We geven je graag een vrijblijvende offerte met informatie over een passende dekking. Op deze manier ben je altijd goed verzekerd en kun je met een gerust gevoel de weg op. Kom langs in de showroom of neem contact met ons op via 071-331 98 67.