Haal het beste uit de winter

Vallende bladeren en dalende temperaturen – de koude maanden staan weer voor de deur. Bij Mooren Auto willen we dat je ook in de winter volop kunt genieten van je auto. Geen onverwachte verrassingen. Daar helpen we je bij met de wintercheck. We controleren je auto op essentiële punten.


Nieuwe winterbanden?

Heb je nog geen winterbanden, of zijn ze toe aan vervanging? Vraag een van onze medewerkers, we adviseren je graag welke banden het beste bij de auto passen.
 

Tips voor rijden in de winter

Denk aan de kleine dingen, zodat je veilig op weg gaat.

1. Laten je huidige ruitenwissers strepen achter of maken ze lawaai bij gebruik? Dan is het tijd om je ruitenwissers te vervangen.
2. Naast de juiste band is ook de bandenspanning belangrijk. Controleer eens in de maand je bandenspanning.
3. Beslagen ramen? Richt je airco op de voorruit op de maximale stand. Zorg ervoor dat je je ruiten tijdig reinigt met ruitenreiniger, dat voorkomt condens.
4. Bescherm je stoffen interieur door rubberen matten te gebruiken.

Ga goed voorbereid de winter in

Om goed voorbereid te zijn controleren wij jouw auto op belangrijke punten in de volgenden categorieën:

  • Banden & Remmen
  • Licht & Zicht
  • Accu & Dynamo
  • Motor & Vloeistoffen
  • Onderstel en carrosserie
     

Met voldoende grip de winter in

Dat kan met de juiste banden! Onder de 7 graden hebben winterbanden meer grip en een stuk kortere remweg. Veiligheid staat bij Mooren Auto centraal. Daarom adviseren we je om in de winter op winterbanden te rijden. Laat daarom je banden optijd omwisselen van zomer- naar winterbanden. Zo weet je zeker dat je veilig op weg kunt. De zomerbanden slaan we graag voor je op in ons bandenhotel.Remafstand uitgelegd

Wanneer je banden en remmen in goede conditie zijn verkort je je remweg aanzienlijk. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk stilstaan als je een noodstop moet maken. Koude temperaturen en natte weersomstandigheden vragen andere capaciteiten van je banden dan bij warme zomerse temperaturen. Winterbanden voeren het water van het natte wegdek beter af en hebben meer grip als het koud is. Daarom kun je in de winter het beste voor winterbanden kiezen. Dit scheelt je al snel enkele meters, wat precies het verschil kan maken in een noodsituatie.