Waar moet je op letten bij het kopen van een occasion?

We helpen je graag met het vinden van jouw droomauto!

Hoe vind je een goede gebruikte auto? Bij Mooren Auto vind je een goede occasion en koop je met zekerheid en een gerust gevoel. Zeker met onze tips!

Hoe vind je een occasion?

Er zijn talrijke aanbieders in Nederland die een auto aanbieden. Bij Mooren Auto koop je met zekerheid. Namelijk een erkende garage, aangesloten bij BOVAG. De prijzen zijn transparant, all-in inclusief afleverpakket en worden standaard geleverd met BOVAG garantie. Dat geeft zekerheid.

Elke auto past nu maar ook in de toekomst het best bij jou en/of je gezin? Volg onderstaande stappen:

  1. Bepaal het budget

Een auto is niet goedkoop, bepaal daarom eerst je beschikbare budget.

  • Bepaal het type brandstof

Je kunt verschillende keuzes maken in het type brandstof van de auto. Kijk goed naar hoeveel kilometers je per jaar gemiddeld aflegt en leg dit af tegen de kosten die verbonden zijn aan een brandstofsoort. Zoals wegenbelasting en de prijzen per liter of kWh. Kijk ook naar het type brandstof dat het beste binnen je reispatroon past. Heb je voor een elektrische auto beschikking over een (openbare) laadpaal of moet je die ook nog aanschaffen?

  • Bepaal de carroserievorm

Kies je voor de vijfdeurs hatchback, de stationwagon, deze bieden praktisch gebruik gemak en meer opbergruimte. Wil je een hogere instap en een hogere zitpositie? Kies dan voor een MPV op SUV. OF moet het toch de sedan, coupé of cabriolet worden?

  • Bepaal het soort transmissie

Wil je een handgeschakelde auto of toch liever een automaat? Een auto met een automaat biedt meer comfort, een auto met handgeschakelde versnellingsbak biedt meer betrokkenheid bij het rijden. Een elektrische of (plug-in) hybride auto is doorgaans altijd al een automaat. Wat heeft je voorkeur?

  • Bepaal de uitrusting

Welke opties vind je belangrijk in je nieuwe auto? Het is niet altijd mogelijk om zaken achteraf in te bouwen. Veel opties ook wel. Denk hierbij aan een trekhaak, lichtmetalen velgen, getint glas en in sommige gevallen zelfs cruise control!

Zorg goed voor de auto

Heb je de auto gevonden die perfect bij je past? Zorg goed voor de auto! Het is belangrijk dat je de auto op tijd voorziet van het juiste onderhoud. Dan heb je er het meeste plezier van. Daarbij heet een nette, goed onderhouden auto een hogere restwaarde.

Bekijk ons aanbod