Voor- en achter de schermen

In onze werkplaats

Niemand kan de toekomst voorspellen, maar dat er een hoop verandert en gaat veranderen in de autobranche, staat vast. Het is daarom belangrijk dat we als autobedrijf inspelen op de ontwikkelingen. Dat vraagt om inzicht en voorbereidingen.

Bij veranderingen hoort natuurlijk de opkomst van de elektrische auto, maar ook de veranderende wetgeving, de opkomst van veiligheidssystemen in de auto (Lane assist, ADAS) en de veranderingen in onderhoud. Auto’s worden complexer. Het is daarom belangrijk dat onze monteurs goede scholing bijhouden en op de hoogte blijven van actuele technische kennis.

Bij Mooren Auto zijn we altijd bezig om onze werkplaats actueel te houden en voor te bereiden op de toekomst, zodat we alle voorkomende reparatie- en onderhoudswerkzaamheden zelf kunnen blijven uitvoeren. Voor particulieren, maar ook voor grotere bedrijfswagenparken. De meeste klanten hebben de afgelopen jaren veel contact gehad met Stefan, maar hij zal voortaan iets meer op de achtergrond actief zijn. Melvin en Kenn zullen meer op de voorgrond gaan werken.

Stefan: “Ik had tijdens mijn werk altijd veel contact met klanten, maar daarnaast ben ik ook altijd actief geweest met het inlezen in storingen, en complexere problemen en reparaties. Je merkt dat auto’s steeds complexer worden en dat er ook complexere storingen ontstaan in auto’s. Nu ik meer naar de achtergrond treed, en dus minder klantcontacten heb, kan ik me meer focussen en te overleggen om kennis te verzamelen over deze problemen, om er samen met onze monteurs voor te zorgen dat we het kunnen oplossen.

Als service adviseurs zullen Melvin en Kenn de directe contacten met de klant behouden. Een rol die ze met plezier invullen. Voor Kenn is dit een nieuwe functie. Vorige week was zijn 12,5 jarige jubileum, dus een mooi moment voor een volgende stap. “Ik ben in 2010 bij Mooren Auto gaan werken, als leerling automonteur. Uiteindelijk heb ik al mijn diploma’s behaald. Na 12,5 jaar sleutelen was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik heb aangegeven dat ik in de toekomst een leidinggevende functie zou willen en daar was nu ruimte voor. Ik houd van regelen, plannen en klantcontact. Ook de werkverdeling voor de werkplaats is nu een onderdeel van mijn werkzaamheden. Gelukkig kan ik alles samen met Melvin oppakken. Ook voor Melvin ziet dit als een positieve verandering: “We willen voorkomen dat klanten onverwachts een hoge factuur ontvangen. Daarom overleggen we altijd vooraf de werkzaamheden. Klanttevredenheid en transparantie zijn belangrijke factoren bij Mooren Auto, dat is fijn werken.