Trekhaak laten monteren? Wij regelen dit voor je! 


Een trekhaak is geen standaard onderdeel van een auto, maar in veel gevallen wel handig om op je auto te hebben

Mooren Auto geeft in deze blog 5 redenen waarom je nu een trekhaak zou moeten laten monteren. Bovendien is het achteraf ook nog makkelijk te monteren!

Belangrijk om te weten

Als je een trekhaak gaat laten monteren kun je vaak kiezen uit 3 types: de draaibare, afneembare of vaste trekhaak. 

1. Vaste trekhaak

Een vaste trekhaak is altijd zichtbaar. Deze wordt bevestigd onder de achterbumper. Vaak is het monteren van een vaste trekhaak de voordeligste optie. De onderdelen van een afneembare of draaibare trekhaak zijn vaak iets duurder. Een vaste trekhaak wordt vaak gekozen door autobezitters die hun trekhaak regelmatig nodig hebben.

Een vaste trekhaak heeft wel invloed op het design van de auto. Zo moeten de parkeersensoren bijvoorbeeld op de trekhaak worden afgestemd. 

2. Afneembare trekhaak

Wanneer er een afneembare trekhaak wordt gemonteerd, is het mogelijk om de trekhaak af te koppelen. De trekhaak is dan niet meer zichtbaar en kan worden opgeborgen in de kofferbak van de auto. Zo blijft het originele design van je auto intact. 

3. Draaibare trekhaak

Bij een draaibare trekhaak is het mogelijk de trekhaak weg te draaien. Met een knop draait de trekhaak weg uit het zicht, onder de bumper. Je hoeft deze dus niet af te koppelen of op te bergen. Echter is dit vaak een optie die vanuit de fabriek gemonteerd wordt op de auto. Deze optie is niet achteraf te monteren. 

De trekhaak draait dan uit het zicht en verdwijnt onder de bumper. Je hoeft een draaibare trekhaak dus niet op te bergen en de haak is altijd binnen handbereik.

Een draaibare trekhaak biedt simpelweg veel gebruiksgemak, maar dient in veel gevallen als optie op een auto besteld te zijn, en is dus niet mogelijk om achteraf te monteren. 

Kan op elk type auto een trekhaak?


Op elke type en model auto kan een trekhaak gemonteerd worden. Bij auto’s met een kleine motor en weinig vermogen is het alleen niet altijd verstandig een trekhaak te gebruiken, omdat de trekkracht van de auto onvoldoende is. Wel is het altijd mogelijk een trekhaak te monteren voor het gebruik van een fietsendrager.

De voordelen van een trekhaak

1. Een trekhaak is relatief goedkoop.

2. Een trekhaak is multifunctioneel.

3. Een trekhaak is beweeglijk en veilig.

4. Trekhaken kunnen voor verschillende soorten aanhangwagens gebruikt worden. 

Wil jij een trekhaak laten monteren of heb je nog vragen? Bel 071-3319867, maak een afspraak of kom gewoon even langs!