Tips om je bedrijfswagen in te richten

Werk praktisch en efficiënt


Als ondernemer wil je professioneel, vaardig en efficiënt voor de dag komen. Hiervoor is een goed ingerichte bedrijfswagen essentieel. Bij Mooren Auto beschikken we over de expertise om bedrijfswagens te transformeren tot een efficiënte werkplaats op wielen. Met de juiste inrichting houd je je bedrijfswagen overzichtelijk. Dit zorgt ervoor dat je voertuig transformeert tot mobiele werkplek. De mogelijkheden voor het inrichten van een bedrijfswagen zijn bovendien oneindig.

1. Gewicht van de bedrijfswagen inrichting

Een makkelijke en effectieve manier om je laadruimte in te richten is door de laadruimte te betimmeren. Zo voorkom je dat producten beschadigd raken tijdens het rijden. 

Denk hierbij aan:

  • een houten vloer
  • wanden 
  • lat-om-lat betimmering

Deze lat-om-lat betimmering is geheel afgestemd op de maatvoering van je bedrijfswagen. 

Het gebruik van hout is ideaal, maar je kunt de laadruimte ook inrichten met staal. Dit alternatief maakt de laadruimte wel een stukje zwaarder, maar is wel een betere investering op de lange termijn! Staal gaat namelijk langer mee dan hout. 
Daarnaast is het belangrijk om op de verdeling van het gewicht te letten. Ook wanneer de wagen al is ingericht. Het is handig om van tevoren te bedenken welke materialen je waar gaat opslaan in de bus. Zo kun je voorkomen dat je wagen scheef hangt of veel meer aan één zijde slijt.

Houd ook rekening met het maximale laadvermogen van je bedrijfswagen. De inrichting weegt iets, maar de goederen die jij gaat vervoeren natuurlijk ook!

2. Veilig op weg

Zware goederen kunnen in bochten of bij onverwachte bewegingen schade aan de vloer en wanden aanrichten. Door zowel een laadvloer als wandpanelen in de wagen te maken, kunnen goederen die vervoerd moeten worden, vastgemaakt worden in de wagen. Bovendien verhoogt een laadvloer ook je e veiligheid en die van  je collega’s. Een goede, gladde ondergrond verkleint namelijk de kans dat iemand zich verstapt of uitglijdt tijdens de werkzaamheden.

3. Accessoires

Je kunt je bedrijfswagen, naast de inrichting, afmaken met diverse accessoires:

  • Sidebars: Wie elke dag hard werkt, verdient natuurlijk ook een beetje luxe. Geef je bedrijfsauto een sportieve uitstraling met bijvoorbeeld sidebars. Naast uitstraling geven sidebars ook extra bescherming bij dorpelschades.
  • Belettering: Je bedrijfswagen laten bestickeren in je huisstijl? Wij nemen dit graag voor je uit handen. Een gespecialiseerd bedrijf maakt een ontwerp en na goedkeuring wordt de bedrijfswagen geleverd in de door jou gekozen kleuren en lijnen.
  • Trekhaak: Wil je extra bagage vervoeren? Met een trekhaak vervoer je eenvoudig een aanhanger. Je kunt kiezen voor een afneembare of vaste variant.
  • Imperiaal: Wil je extra materiaal meenemen naar een klus? Kies dan voor een imperiaal. Zo neem je eenvoudig extra spullen mee en bespaar je op de reiskosten.
  • Ophangsysteem: Een ladder meenemen naar je klus? Wij bieden handige en veilige ophangsystemen.
  • Wielensets: Upgrade je bedrijfswagen met lichtmetalen velgen. We adviseren je graag welke wielen bij je bedrijfsauto passen.

Wil jij je bedrijfswagen efficiënt laten inrichten zodat je optimaal kunt werken? Of heb je een aantal vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers via 071-331 98 67 of maak binnen één minuut een afspraak.