Onderhoudstips voor je bedrijfswagen

Haal het maximale uit jezelf en je voertuig!

Bij Mooren Auto zorgen we ervoor dat je bedrijfsvoering nooit stil komt te staan. Zelfs niet tijdens onderhoud of reparatie aan je bedrijfswagen. Met onze uitgebreide service helpen we je namelijk altijd op weg! Uiteraard kun je zelf ook bijdragen aan de conditie van je bedrijfswagen. In deze blog delen we daarom onze 5 onderhoudstips.

1. Controleer je bandenspanning
Zorg voor een juiste bandenspanning. Met een juiste bandenspanning is het brandstofverbruik lager en slijten je banden minder snel. De juiste druk voor je banden vind je aan de binnenkant van de tankklep of in de handleiding van je voertuig. Meet de spanning tevens altijd bij een koude band. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig je banden te controleren op beschadigingen. Zo verklein je de kans op een lekke band. \

Wil je altijd optimale grip? We adviseren je te kiezen voor een winter- en zomerbanden set. Er zijn veel verschillende mogelijkheden waarover we je graag adviseren! 


2. Controleer het oliepeil

Controleer regelmatig het oliepeil van je auto, doe dit bij een afgekoelde motor. Als je met te weinig olie rijdt kan dit schade toebrengen aan je motor. Zet de auto op een vlakke ondergrond, haal de peilstok eruit en maak deze schoon met een doek. 
Steek vervolgens de peilstok opnieuw in de opening en haal deze er weer uit. De olie moet tussen het minimum- en maximum teken op de peilstok staan. Is deze te laag? Dan moet de olie worden bijgevuld. Kom langs in onze garage als je hier hulp bij nodig hebt. We helpen je graag verder. Dit kan zonder afspraak.


3. Remmen checken
Je remmen worden gecontroleerd bij iedere onderhoudsbeurt. Het is namelijk belangrijk op tijd de remvloeistof te verversen, zodat je straks niet onverhoopt met pech staat.

Slecht werkende remmen?

Je kan dit herkennen aan de volgende 5 symptomen:

  1. Piepende remmen.
  2. Trillingen bij het remmen.
  3. Blokkerende remmen.
  4. Het indrukken van het rempedaal voelt hard o sponzig aan.
  5. Je bedrijfswagen wijkt af bij het remmen.

4. Ruitenwissers
We raden je aan om minimaal één keer per jaar je ruitenwissers te laten vervangen. Slecht werkende ruitenwissers verminderen het zicht namelijk tot wel 30%. Je kunt je ruitenwissers regelmatig zelf schoonmaken en controleren op slijtage om de levensduur te verlengen. Dit kun je doen door een schone doek in de wasbenzine te doen, deze vervolgens om een schroevendraaier te wikkelen om tot slot voorzichtig het vuil van de ruitenwissers te halen.

5. Autolak
Voor de uiterlijke vertoning van je bedrijfswagen is het belangrijk om het voertuig regelmatig te wassen. Hierdoor hebben stof, vuil en pekel geen kans om beschadigingen aan de autolak toe te brengen. Verwijder deze viezigheid daarom zo snel mogelijk. Zo kunnen zuren je lak niet aantasten. Kleine beschadigingen kun je overigens eenvoudig bijwerken met een lakstift. Zo voorkom je grotere beschadigingen. Hierin helpen we je graag. 

Bij Mooren Auto staan we altijd voor je klaar. Afspraak maken voor onderhoud of reparatie? Dit kan eenvoudig en snel via onze website, of bel ons; 071-331 98 67