Mercedes E klasse 211 automaat – 7G problemen

Er kwam een klant met een Mercedes E-klasse waarin een 7G automaat zit. In de automaat ontstaat regelmatig een storing die aangeeft dat de snelheid van de automaat inwendig niet juist wordt gelezen/weer gegeven.

Met behulp van onze dealer level diagnose testkast hebben we als eerste een software update van de automaat en de motor uitgevoerd. Echter na een aantal dagen was de storing weer terug en zat er niets anders op als de snelheidsensor in de automaat te vervangen.

Deze sensor maakt deel uit van de elektronische  sensorplaat die in de versnellingsbak zit.

Voor deze vervangen kan worden moeten eerst de informatie van deze unit uit gelezen worden en daarna opgeslagen om deze later weer terug te schrijven.

Vervolgens konden we de automaat open gaan maken om het hydraulische brein met de sensorplaat te demonteren.

Het elektronische deel zit op het hydraulische brein gemonteerd. Om het elektronische deel te vervangen moeten de regelkleppen gede- en monteert worden.

Nadat alle onderdelen weer netjes op hun plek zaten kon alles geprogrammeerd worden. Dit programmeren bestaat in dit geval uit 8 stappen. De handleiding hiervoor bestaat uit 52 pagina’s. Een belangrijk deel voor een juiste werking van de nieuwe onderdelen. Onze testkast leid ons netjes door de te lopen stappen. Met als eindresultaat een fijn schakelende en storingsvrije automaat.