Jos vertelt: onze hoogtepunten van 2019

Hoe 2019 was? Nou, heel erg mooi! Met een hecht team van 27 medewerkers zetten wij ons elke dag in om de klant optimaal te laten genieten van zijn of haar auto. En dat is waar we het allemaal voor doen. Zo hebben we in 2019 veel mooie auto’s mogen leveren, kende de werkplaats vele doorgangen, is het aantal verkochte auto’s gestegen en scoren we een 9.2 op klanttevredenheid over bijna 1.000 reviews!

Ik kan dan ook zeggen dat ik zo trots als een pauw ben op deze resultaten. Maar ik ben niet alleen trots op resultaten, ook op onze bereikte hoogtepunten. Er gebeurt veel in een jaar en ik geef je graag een korte samenvatting.

Van schone werkplaats tot debuut op SBS6

In 1984 zijn Lonneke en ik gestart met Mooren Auto. Al vanaf de eerste week maken we elke zaterdag de werkplaats schoon. Tot nu toe hebben we het altijd voor elkaar gekregen dat de werkplaats zaterdagmiddag van voor tot achter blinkt. Van de vensterbanken tot het boenen van de vloer, alles wordt meegenomen. Iedere maandag hebben we dus een frisse start, dat werkt zo lekker.

Op het gebied van techniek lopen we, al jaren, graag voorop. Dit voorjaar werd in onze werkplaats het nieuwste 3D-uitlijnsysteem geplaatst. Met behulp van dit systeem kunnen we iedere auto, zelfs auto’s met de nieuwste hulpsystemen, zorgvuldig uitlijnen. We kunnen zeggen dat we het eerste autobedrijf uit Noord- en Zuid-Holland zijn die beschikt over deze uitlijnbrug. Zo zijn we voorbereid op de toekomst.

Dat we ons goed voorbereiden op de toekomst, is ook SBS niet ontgaan. In maart kwamen de makers van het programma Holland van Boven langs en maakte een mooi filmpje over ‘de toekomst van autobedrijven’ in onze showroom en werkplaats. De aflevering werd in april 2 keer uitgezonden op SBS6. We hebben hierop veel leuke reacties mogen ontvangen.

Een mooie zomer

2019 kende een mooie zomer. Ondanks de meeste van ons er even tussenuit gingen voor een heerlijke vakantie, hebben we zeker niet stilgestaan. Collega Melvin heeft in deze periode zijn overall ingeruild voor een blouse, en plaatsgenomen achter de balie. Hij is onze nieuwe Service Adviseur. Melvin ontvangt onze klanten samen met Stefan en Job en met zijn drieën zorgen ze er voor dat alle werkzaamheden in de werkplaats worden uitgevoerd.

Kort na de zomer ontvingen we mooi nieuws: Mooren Auto was genomineerd voor Ondernemersprijs Kaag & Braassem! Een hele eer, zeker omdat mensen uit de omgeving je opgeven en nomineren voor deze prijs. We schopte het tot de top 3. Ondanks we er niet met de prijs vandoor gingen, was het een hele leuke ervaring. Voor de uitreiking is een gave bedrijfsvideo opgenomen waar in Stefan, Dennis en Nikki vertellen over ons bedrijf.

Ruim aanbod bedrijfswagens

Extra trots ben ik dit jaar op onze bedrijfswagenshowroom. Als een van de weinige autobedrijven in Nederland presenteren wij al onze bedrijfswagens binnen. Inmiddels hebben we meer dan 60 bedrijfswagens op voorraad. Dit biedt de mogelijkheid om een klant snel te laten rijden. Een bedrijfswagen kunnen we helemaal aanpassen naar je wensen, denk hierbij aan bestickering, betimmering of een dubbele cabine. Ook financieel kunnen we je bijstaan met een aanbieding voor eventuele financiering, leaseoplossingen en een verzekering.

Duurzame mobiliteit

In onze maatschappij glijden we langzaam naar mobiliteit met een duurzaam karakter. Zowel in onze showroom als in de werkplaats spelen we in op deze trend. Onze monteurs volgen cursussen en we hebben dit jaar geïnvesteerd in Bosch-apparatuur. Op deze manier beschikken we over alles wat we nodig hebben om ook elektrische- en hybride voertuigen te repareren en onderhouden. Vanuit de showroom verkopen we steeds meer elektrische- en hybride voertuigen. Tevens hebben we zelf met verschillende modellen gereden, zodat we jou uit eigen ervaring kunnen adviseren.

De lucht in met Mooren Auto

Op het gebied van marketing en promotie hebben we het afgelopen jaar niet stil gezeten. Twee van onze acties zijn me goed bijgebleven. Zo waren we dit jaar elke maand met een poster in een ander bushokje te zien in de Gemeente Kaag & Braassem en op Facebook lanceerden we de actie ‘De lucht in met Mooren Auto’, waarbij je een helikoptervlucht kon winnen voor 2 personen. We hebben op deze acties erg leuke reacties mogen ontvangen, voor herhaling vatbaar!

Duurzame samenwerkingen

Wist je dat we bij Mooren Auto diverse mooie partnerships hebben? We werken veel samen met AutoLeaseTeam en MG Import. Deze bedrijven zijn zelfs bij ons ‘ingetrokken’. Met MG Import zoeken we in heel Europa naar auto’s. Hierdoor bieden we een breed assortiment aan van zowel personenauto’s als bedrijfswagens in verschillende prijsklassen en vervullen we de verschillende wensen van klanten. Samen met AutoLeaseTeam zetten we bij bedrijven leaseauto’s in. Op deze manier zijn we in staat het wagenparkbeheer en een groot aantal zorgen uit handen te nemen.

Op naar 2020!

2019 was een mooi jaar, maar 2020 hopen we minstens zo mooi te maken. Er liggen een hoop plannen klaar om nog meer Mooren Auto’s op de weg te krijgen en klanten tevreden bij ons te laten weg rijden. Eén van die plannen kan ik alvast vertellen, we krijgen een eigen Accessoire-store! In deze store kun je alle accessoires bestellen die je maar kunt bedenken voor je auto, van lichtmetalen velgen tot side-bars en van telefoonhouders tot betimmering van je bedrijfswagen. Uiteraard maken we hierover binnenkort meer bekend.

Vanaf de dag in 1984 dat Lonneke en ik zijn gestart met Mooren Auto wilden we een autobedrijf die de klant volledig kan ontzorgen in mobiliteit. Ik kan zeggen, we zijn een heel eind! Voor zowel personenauto’s als bedrijfswagens kun je bij ons terecht. Aanschaf, lease, financieren, verzekeren, onderhoud en reparatie. Kortom; alles voor je auto, op één adres. In 2020 gaan we daar weer vol vertrouwen mee verder.

Via deze weg wil ik iedereen een voorspoedig en gelukkig 2020 wensen. We zien jullie graag verschijnen in onze showroom of werkplaats, op Lasso-Zuid nummer 2 in Roelofarendsveen.

Met vriendelijke groet,

Jos Mooren