6 tips om je auto koel te houden

Kies voor comfortabel autorijden

Je parkeert je auto en een paar uur later kom je terug. Je doet de deur open en een bloedhete walm stroomt naar buiten. Iedere automobilist kent dit probleem in de zomer, maar wat doe je eraan?

Auto’s houden gemakkelijk warmte vast. Hierdoor kan de temperatuur snel stijgen. Als het buiten 22 graden is, kan de temperatuur in je auto binnen een uur oplopen tot wel 39 à 44 graden.

Door de warmte die door je ramen komt te verminderen, hou je je auto al een stuk koeler. Dit maakt een ritje in de zomer een stuk comfortabeler! 

In deze blog geven we 6 tips om je auto koel te houden.

1. Zonneschermen

Zonneschermen helpen bij het blokkeren van de zonnestralen die in je voertuig komen. Hierdoor blijft je temperatuur iets lager, waardoor je auto sneller kan afkoelen zodra het voertuig is gestart. Zonneschermen zijn efficiënt en voor een lage prijs online te bestellen. 

2. Getinte ruiten

Een andere efficiënte manier om de zon te blokkeren zijn getinte ruiten. Door je ruiten te laten tinten kan de zon en de warmte die deze afgeeft niet meer naar binnen. Zo blijft de auto dus koel en kun je altijd fijn de weg op. Bij Mooren Auto kun je gemakkelijk een afspraak maken om dit te laten doen.

3. Overdekte parkeerplaats

Als getinte ruiten of een zonnescherm het toch niet helemaal voor je is, dan kun je als alternatief ook gewoon in de schaduw parkeren. Zo kun je bijvoorbeeld in een overdekte parkeerplaats gaan staan zodat de auto helemaal in de schaduw staat. Als je buiten moet parkeren geven we als tip om de auto met de achteruit naar de zon te parkeren. Op deze manier blijven het stuurwiel en de voorstoelen iets koeler. 

4. Open ramen

Ramen houden warme lucht vast. Daarom kan het helpen om de ramen een beetje open te laten staan, terwijl de auto geparkeerd staat. Hierdoor zal er een lichte luchtstroom ontstaan en zal de auto koeler blijven. Het is wel belangrijk dat de ramen minder dan 1 centimeter open staan, zo voorkom je namelijk de kans op diefstal. 

5. Koel je zitplaatsen

Te warme stoelen kunnen ongemak en soms zelfs brandwonden veroorzaken! Met lederen bekleding is dit probleem uiteraard groter dan met stoffen bekleding. Je kunt je stoelen bedekken met handdoeken of stoelhoezen om deze tijdens de zomer koel te houden. 

6. Profiteer van airconditioning

Als de airco van je voertuig niet goed werkt of als deze niet efficiënt wordt gebruikt, dan kan het lang duren om je auto op een aangename temperatuur te krijgen.

Om te zorgen voor optimale koeling is het slim om de airconditioner bij het begin van de rit op volle snelheid te zetten. Laat tegelijkertijd je achterruit 10 tot 20 seconden zakken. Dit zorgt ervoor dat de warme lucht naar buiten wordt geduwd, terwijl de koele lucht tezamen uit de airconditioning stroomt. 
Heb je vragen over bijvoorbeeld getinte ruiten of zonneschermen? Of wil je je airco laten checken? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers via 071-331 98 67 of maak binnen een minuut een afspraak.