Familie Opdam, waar automonteur in de genen zit

Samenwerken met je familie? Familie Opdam doet het! Broers Bjorn (27) en Lars (24) werken met neef Angelo (26) in de werkplaats van Mooren Auto als automonteur. Alle drie dromen ze van auto’s en doen niets liever dan sleutelen.

Hoe is het om te werken met familie?

Bjorn vindt samenwerken met familie juist heel fijn. “Je zegt toch eerder iets tegen elkaar. Al moet je soms wel oppassen dat het niet te gezellig wordt”. Angelo en Lars delen deze mening. “Bjorn blijft mijn broer, soms moet ik naar hem luisteren, dat is wel eens lastig maar het gaat ons goed af” zegt Lars.

Hoe is dit buiten het werk om?

Naast het werk zien wij elkaar wel 2 tot 3 keer per week. We kunnen het goed met elkaar vinden, en zitten zelfs in de zelfde vriendengroep. In het weekend doen we vaak leuke dingen met elkaar. “Dit is juist erg gezellig, en versterkt onze band ook tijdens het werk” zegt Angelo.

Bjorn

“Mijn kwaliteit is het uitlezen van de auto’s en de diagnose stellen.”

Acht jaar geleden heb ik zelf gesolliciteerd bij Mooren Auto en werd enthousiast van de grootte van het bedrijf, de schone werkplaats, de apparatuur die beschikbaar is en de kansen en opleidingen die geboden worden. Op dit moment volg ik opleidingen om mij verder te specialiseren in het uitlezen van auto’s en diagnoses stellen. Dit is een breed vakgebied en biedt veel uitdagingen. In mijn vrijetijd ben ik veel bezig met fotografie en natuurlijk leuke dingen doen met mijn vrienden.


Angelo

“Het leukste aan het werk vind ik het wisselende werk tussen personenauto’s en bedrijfsauto’s.”

Door mijn neef Bjorn werk ik bij Mooren Auto. Hij vertelde altijd met veel plezier over zijn werk en de doorgroeikansen die hem geboden worden. Nadat ik op gesprek was geweest, snapte ik hem helemaal en ben ik er vol voor gegaan!” Doordat er in de werkplaats zowel personen- als bedrijfsauto’s worden gerepareerd heb ik veel variatie in het werk, dit spreekt mij erg aan. Buiten het sleutelen om ga ik graag sporten en naar vrienden.

Lars

“Grote klussen vind ik het leukste om te doen. Versnellingsbak reviseren, distributieriem vervangen, koppeling vervangen, dat soort dingen.”

Net als Angelo, heb ik door de verhalen van mijn broer Bjorn gesolliciteerd bij Mooren Auto. Ik hoorde dat grote klussen vaak voorkwamen in deze werkplaats en dat sprak mij erg aan. Buiten werk zie je mij vaak met mijn motor. Ik hou van motorrijden en het sleutelen daaraan.