Driveability probleem met de DSG opgelost door Mooren Auto

Overmatige slijtage, trillingen, bijgeluiden en ongewenst schakelgedrag zijn de voornaamste problemen in de DSG versnellingsbakken van VAG (volkswagen/Audi groep). Zo ook bij de Volkswagen Golf 1.4TSI met DQ200 versnellingsbak die bij ons in de werkplaats kwam.

De klant klaagde over ongewenst schakelgedrag en het branden van een storingslampje. Uitlezen gaf als foutcode P117C. Deze foutcode heeft te maken met de slijtage van één van de twee koppelingsplaten. Deze overmatige slijtage is een product eigenschap die vaak net buiten de garantie termijn naar boven komt. De enige oplossing voor deze auto is het vervangen van de koppelingsset. Hieronder een afbeelding van de oude en nieuwe set naast elkaar.

Om de koppeling te vervangen zijn er diverse afstellingen nodig die op de honderdste millimeter nauwkeurig komen. Speciaal gereedschap is in dat geval een vereiste. Bij Mooren auto hebben we dan ook geïnvesteerd in deze gereedschappen om een oplossing te kunnen bieden voor deze problemen. Echter is er ook een mogelijkheid om deze problemen te voorkomen in plaats van te repareren. De voornaamste klachten die in de DSG versnellingsbakken voorkomen kunnen namelijk voorkomen worden door softwarematige aanpassingen te doen. Mooren Auto’s is daar uniek in de regio in. Wij zijn geautoriseerd dealer van de DSG doktor geworden om deze oplossingen te kunnen bieden in onze regio. Dus door de software preventief aan te passen kunnen veel dure reparaties voorkomen worden en is er een duidelijke driveability verbetering merkbaar. Er wordt een beter en fijner schakelgedrag gerealiseerd waardoor het comfortabel rijden is en de levensduur van de DSG versnellingsbak en z’n onderdelen verlengt wordt.

Dit geld voor de:

  • DQ200 7-traps transmissie met droge plaatkoppeling;
  • DQ250 6-traps transmissie met natte plaatkoppeling;
  • DQ500 7-traps transmissie met natte plaatkoppeling.

Mocht u dus dure reparaties willen voorkomen of verbetering van de software wensen door specifieke eisen te hebben, bij Mooren auto kunnen we dit realiseren. Ook motorvermoging-tuning of eco-tuning zijn mogelijk. Neem vrijblijvend contact op met ons.