Blog: winterbanden, ga voor optimale grip

De winter staat weer voor de deur en de temperaturen dalen. Hoog tijd om uw winterbanden onder de auto te zetten. Maar waarom eigenlijk? Zijn ze verplicht? En wat is het verschil met zomerbanden? In deze blog geef ik u antwoord op veel voorkomende vragen én geef ik tips zodat u maximaal profiteert van uw winterbanden.

Waarom winterbanden?

”Winterbanden heb ik niet nodig, in Nederland sneeuwt het nooit”, is een veel gehoorde uitspraak. Echter bieden winterbanden niet alleen voordeel bij sneeuw. Al vanaf 7 graden Celsius is het beter om op winterbanden te rijden. Want wanneer het kouder is dan 7 graden, hebben uw winterbanden door een andere samenstelling van het rubber meer grip, een kortere remweg en een betere wegligging dan zomerbanden. Het hoeft dus niet te sneeuwen of te vriezen om het effect van winterbanden te zien. Oktober is een geschikte maand om uw zomerbanden te wisselen voor winterbanden. De ochtenden en avonden zijn dan al fris (rond de 7 graden) en een mooie nazomeravond kan snel omslaan naar koud, herfstachtig weer.

Wist u dat een auto op winterbanden bij 7°C die 100km/h rijdt en remt op nat wegdek 4 meter eerder stil staat dan dezelfde auto op zomerbanden?

Hoe herken je een winterband?

Een winterband herkent u aan het symbool dat op de zijkant van de band staat. Hier zie je het M + S en het sneeuwvloksymbool staan. Deze symbolen geven aan dat de band voldoet aan de eisen ten aanzien van grip en de Europese praktijkproeven hebben doorstaan.

Bandenspanning

Te zachte winterbanden verliezen hun voordelen. Haal het optimale uit uw winterbanden door de juiste bandenspanning. Bekijk regelmatig of uw banden de juiste spanning hebben. De ideale bandenspanning voor uw auto kunt u vinden aan de binnenkant van uw deur of in het autoboekje in het dashboardkastje.

Complete sets

Combineer uw tweede set banden met een extra set velgen. Met twee velgensets rijdt u zowel in de zomer als in de winter met een mooie set velgen onder de auto. Daarnaast bespaart u kosten doordat de banden niet gedemonteerd en gemonteerd hoeven te worden tijdens de wissel. Interesse in een extra set? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden bij Mooren Auto!

Bandenhotel

Thuis geen ruimte om uw tweede bandenset op te slaan? Laat deze logeren in ons bandenhotel! Mooren Auto zorgt ervoor dat de banden onder de juiste omstandigheden worden opgeslagen, zodat deze bij de wissel in de juiste conditie zijn.

Bandenwissel bij Mooren Auto

Wacht niet te lang met het wisselen van uw banden. U bent van harte welkom op de Lasso-Zuid 2 in Roelofarendsveen. Een afspraak is zo gemaakt. Mochten er nog aanvullende vragen zijn over banden, kunt u altijd contact met mij opnemen via 071-331 98 67. Ik beantwoord uw vragen graag!

Met vriendelijke groet,

Job Mooren –  werkplaats receptie