Blog: dealer versus universeel autobedrijf, wat zijn de voordelen?

Waarschijnlijk heeft u het vaak genoeg gehoord; ‘Met het onderhoud van je auto kun je veel beter naar een officiële merkdealer gaan’. Veel dealer autobedrijven claimen dat wanneer je met je auto bij een universeel autobedrijf aanklopt, de fabrieksgarantie vervalt, of dat deze bedrijven onvoldoende kennis hebben voor reparaties en onderhoud. Maar is dat wel zo? In deze blog zet ik de voordelen én vooroordelen van een lokaal, universeel autobedrijf op een rijtje.

Dealerbedrijven

Om helderheid in dit verhaal te scheppen, is het goed om kort uit te leggen wat een dealer nu precies is. Een officiële dealer is een merkgebonden dealer. Hij is leverancier van een specifiek merk en valt onder de vlag van een fabrikant. Zij moeten hun werkwijze toepassen zoals de fabriek dat voorschrijft en worden daarop gecontroleerd. Dat wil niet zeggen dat een onafhankelijke dealer zoals Mooren Auto, ook wel universele dealer genoemd, minder goed is. Integendeel, universele dealers zijn vaak goede specialisten en voeren dan ook meerdere merken.

Feit of fabel?

Zoals eerder genoemd bestaan er veel vooroordelen over universele autobedrijven ten opzichte van een dealer. Aan de hand van een aantal stellingen help ik deze graag de wereld uit.

1. ‘Onderhoud bij de dealer is duurder’

Vaak is het vervangen van een specifiek onderdeel of een reguliere onderhoudsbeurt duurder bij een dealer, dan bij een universeel autobedrijf. Uiteraard is dit afhankelijk van het soort auto en type onderhoud, maar in veel gevallen rekent een universeel autobedrijf een voordeliger uurtarief. Deze stelling is dus een feit, zeker wanneer u op deze manier ook weer reiskosten bespaart.

2. ‘Bij een universeel autobedrijf vervalt de fabrieksgarantie’

Stel, je hebt een nieuwe auto gekocht bij een merkdealer en wilt het onderhoud door een universeel autobedrijf laten uitvoeren. Vaak krijgt u dan te horen dat u het risico loopt dat de fabrieksgarantie vervalt. Onzin! Bij Mooren Auto bent u voor onderhoud van uw nieuwe auto aan het juiste adres. Wij onderhouden uw auto volledig volgens de voorgeschreven eisen van de fabrikant en dan blijft uw fabrieksgarantie gewoon van kracht. Deze stelling is een fabel.

3. ‘Een universele garage heeft onvoldoende kennis’

Fabel. Universele garages zijn niet merkgebonden, maar hebben alle kennis en kunde in huis om auto’s van diverse merken te repareren en onderhouden. Dankzij de aansluiting bij BOVAG en Bosch Car Service is Mooren Auto serviceverlener voor alle automerken. Onze aansluiting bij Bosch Car Service zorgt er daarnaast voor dat wij beschikken over de juiste apparatuur en actuele kennis voor elke onderhoudsbeurt en reparatie van ieder merk auto.

4. ‘Met een leaseauto kun je niet bij een universeel autobedrijf terecht’

Fabel. Of je nu privé of zakelijk een auto least, u bent bij universele autobedrijven vrijwel altijd welkom voor het onderhoud of de reparatie van de auto.

De voordelen van Mooren Auto

Bij Mooren Auto geven wij graag nét dat beetje extra. Een goede kop koffie, een gratis wasbeurt na onderhoud van uw auto en echt, eerlijk advies waar u mee geholpen bent. Nog niet overtuigd? Ik nodig u van harte uit voor een kop koffie op de Lasso Zuid in Roelofarendsveen. Vooraf een afspraak maken kan natuurlijk ook. Neem daarvoor even contact met mij op via 071-331 98 67.

Vriendelijke groet,

Stefan van der Hoorn – Werkplaats chef bij Mooren Auto