8 tips voor een blinkende auto

Een stoffig dashboard? Zand in uw auto? Voor de een is het wassen van de auto een noodzakelijke klus, de ander beschouwt het als pure ontspanning. Feit is dat uw auto er baat bij heeft wanneer u deze schoon houdt. Hulpsystemen functioneren beter en ook de lak blijft in goede conditie. Wij zetten de beste tips voor schoonmaken van uw auto op een rijtje.

Tips voor het interieur

1. Om krassen in je interieur te voorkomen kun je het beste gebruik maken van microvezeldoeken. Ook is het niet handig om veel water te gebruiken.

2. Maak de binnenkant van je ruiten schoon met glasreiniger. Wrijf deze na het insprayen goed droog met een droge doek.

3. Het dashboard en andere kunststof delen kun je het beste reinigen met cockpitreiniger. Zo voorkom je gekke strepen en blijft het plastic helder. Ook geeft de cockpitreiniger het interieur van je auto gelijk een frisse geur!

4. Een vlek op je stoffen bekleding? Met een beetje warm water en zeep kun je deze wegboenen. Gebruik hiervoor niet te veel water, en laat het goed droog worden.

5. Gebruik voor het uitzuigen van je auto een gewone stofzuiger. Kruimelzuigers zijn handig, maar hebben niet de kracht om al het vuil uit je bekleding te zuigen. Het is het beste om je gewone stofzuiger, eventueel middels verlengsnoer, te gebruiken. Maak ook gebruik van de opzetkopjes voor de kiertjes tussen je stoelen!

En voor een glanzende buitenkant

Natuurlijk kunt u het exterieur van uw auto schoon krijgen door naar een wasstraat te gaan, maar gaat u liever zelf aan de slag? Lees dan onderstaande tips voor het wassen van uw auto thuis of in een wasbox.

1. Begin altijd met het afspuiten van de auto. Hiermee verwijdert u zand en modder. Doe dit niet met een spons, vuil en zand kunnen zich in een spons ophopen en krassen veroorzaken.

2. Nu er geen krassen meer kunnen ontstaan door zand of vuil, kunt u beginnen met het echte werk: Het wassen van de auto. Er zijn verschillende autoshampoo’s die je hiervoor kunt gebruiken, maar gebruik wel een goede autospons. Het is beter om de auto niet in de volle zon te wassen, dan krijg je waterstrepen. Ververs regelmatig het water in de emmer; vuil en zand blijven op de bodem aanwezig. Als dit in je spons komt loopt u het risico dat u het vuil over de auto uitsmeert en krassen maakt.

3. Was een auto altijd van boven naar beneden. Dus eerst het dak, dan de motorkap en achterklep en als laatste de zijkanten. Vergeet niet om tijdens het wassen de ruiten en deurstijlen mee te nemen. Na het wassen spoelt u uw de auto schoon met koud water en wrijft u de auto droog met een zachte microvezeldoek. Vergeet de ramen niet mee te zemen!

Alles-in-één-schoonmaakpakket

Om je auto fris te laten ruiken heeft Mooren Auto een makkelijk op te bergen schoonmaakpakket, hierin vindt u:

  • Schoonmaak emmer
  • Microvezeldoekje + washand
  • Cockpitspray
  • Autospons
  • Ramenzeem

Op deze manier heb je alles bij de hand! Het pakket is verkrijgbaar in onze showroom voor € 25. Maakt u ondanks alle tips toch liever een ritje door onze wasstraat? U bent van harte welkom.