Lease

Een auto leasen, hoe werkt dat precies?

Een auto kan een grote financiële stap zijn: voor particulieren, starters, beginnende ondernemers, eigenlijk voor iedereen… Geef je liever niet in een keer een groot bedrag uit aan een nieuw voertuig? Dan is leasen misschien iets voor jou! We vertellen je precies:

 • Wat leasen is
 • Wat financial lease is
 • Wat de voordelen zijn van financial lease
 • Wat operational lease is
 • Wat de voordelen zijn van operational lease

Ontdek de voordelen van zorgeloos rijden

Wat is leasen?

Leasen is eigenlijk een vorm van huren. Als je een auto wil aanschaffen, maar liever niet gelijk het hele bedrag wil investeren, dan is dit zeker iets voor jou! Wanneer je een auto least ‘huur’ je deze van de leasemaatschappij. Tegen een vast bedrag per maand rijd jij in de auto, tot het einde van het contract. Verschillend per leaseconstructie is de auto aan het einde van jezelf, of lever je deze weer in bij de leasemaatschappij. Met name op de zakelijke markt is leasen eerder een regel dan een uitzondering, maar ook op de particuliere markt stijgt de populariteit van leasen behoorlijk. Zakelijk leasen komt in verschillende vormen, zo is er financial lease of operational lease. Wat deze twee leasevormen precies inhouden leggen we je graag uit!.

Wat is financial lease?

Als je kiest voor financial lease dan ben je tijdens de leaseperiode economisch eigenaar van de auto. Dit betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor de wegenbelasting, verzekering en onderhoud en reparatie van de auto. Maandelijks betaal je een bedrag aan de financieringsmaatschappij om de auto af te betalen. Deze leasevorm bieden we bij Mooren Auto zowel zakelijk als particulier aan.

Wat zijn de voordelen van financial lease?

Omdat jij meteen economisch eigenaar bent van de auto, kun je gebruik maken van fiscale voordelen. Door deze regelingen mag je bepaalde bedragen aftrekken van je winst. Het bedrag waar je belasting over moet betalen wordt daardoor lager. Hieronder hebben we de belangrijkste fiscale voordelen voor je opgesomd:

 • Afschrijving: je bent de economische eigenaar van de auto, dus dat betekent dat je ook afschrijvingskosten mag meenemen op de balans. Je totale winst wordt daardoor dus lager. Kortom, je betaalt over een lager bedrag belasting.
 • Renteaftrek: van een zakelijke lening mag je rente aftrekken, dus voor Financial Lease geldt dat ook. Dit is uiteindelijk voordelig, want je hoeft minder te betalen. Ook dit is dus een fiscaal voordeel.
 • Investeringsaftrek: Een bedrijfswagen die je aanschaft via Financial Lease is een investering. In de meeste gevallen heb je dan recht op investeringsaftrek, namelijk wanneer je voor meer dan €2.300 investeert in bedrijfsmiddelen. Deze aftrek is ook geldig naast de aftrek van afschrijvingskosten, dus dat maakt investeren erg aantrekkelijk.

Wat is operational lease?

Operational lease is de meest gebruikte zakelijke leasevorm in Nederland. De auto blijft dan tijdens de leaseperiode gewoon in bezit van de leasemaatschappij. 
Je betaalt maandelijks een vast bedrag om in de auto te rijden, maar reparatie, onderhoud, banden, wegenbelasting, verzekering en afschrijving zitten er allemaal wel bij inbegrepen. Met operational lease is er dus sprake van financiële zekerheid, altijd service wanneer je dat nodig hebt en je weet precies hoeveel de auto kost!

De auto kan binnen één week geleverd worden

Wat zijn de voordelen van operational lease?

 • Vast maandbedrag en minimaal financieel risico
 • Geen grote investering en toch een nieuwe of jonge auto
 • Onderhoud, reparatie, wegenbelasting en verzekering is inbegrepen in de maandprijs
 • Keuze uit alle merken en modellen
 • De prijs is elke maand hetzelfde, zo weet je exact hoeveel de auto of kilometer je kost

Flexibel leasen bij Mooren Auto 

Betrokken zijn bij onze klanten is het voornaamste doel, dit vinden wij belangrijk. Behoeften kunnen veranderen en een mensenleven blijft altijd in ontwikkeling. Een leaseauto of bedrijfswagen die een jaar geleden perfect was, kan plotseling niet meer aan je eisen voldoen. Op dit soort momenten wil je snel kunnen schakelen. Ook in deze gevallen staan we voor u klaar met een passende oplossing. 

Meer informatie 

Leasen in een notendop. Interesse in leasen of heb je misschien nog vragen? Bel ons gerust op of kom even langs. Wij vertellen je graag meer!