Lease

Een auto leasen, hoe werkt dat precies?

Bij Mooren Auto begrijpen we dat mobiliteit essentieel is, zowel zakelijk als particulier. Met onze flexibele en transparante lease oplossingen helpen we je om snel én efficiënt de auto aan te schaffen die jij, of jouw bedrijf, nodig heeft. 

Ontdek de voordelen van zorgeloos rijden

Wat is Financial Lease?

Financial Lease is een zakelijke financieringsvorm waarmee je een auto aan kunt schaffen voor jezelf of je onderneming. De aankoopsom wordt door de bank gefinancierd, maar je bent als koper wel direct de economische eigenaar van de auto. Dit betekent dat je de auto niet in één keer hoeft te betalen, maar in maandtermijnen, waardoor ruimte overhoudt voor andere belangrijke investeringen. Investeringen die bijvoorbeeld groei an jouw onderneming realiseren. 

Financial Lease kent vele voordelen voor ondernemers. Zo wordt het aanschaffen van een auto met behulp van financial lease door de fiscus gezien als een investering in de onderneming. Hierdoor profiteer je direct van allerlei fiscale voordelen zoals afschrijving, investeringsaftrek en btw-teruggaaf.

Ook voordelen als onbeperkt kilometrage, behoud van schadevrije jaren, en de keuzevrijheid in o.a. onderhoud en verzekering maken deze leasevorm aantrekkelijk. 

  • Enige leasevorm waarbij je profiteert van fiscale voordelen
  • Behoud van vermogen binnen de onderneming
  • Bepaal zelf de looptijd van het contract en hoogte van de maandtermijn
  • Aan het einde van het contract is de auto eigendom van de ondernemer
  • Mogelijk voor starters en zzp’ers, óók zonder jaarcijfers
  • Ruime voorraad aan occasions, direct leverbaar

Flexibel en transparant bij Mooren Auto 

Betrokken zijn bij onze klanten is het voornaamste doel, dit vinden wij belangrijk. Behoeften kunnen veranderen en een mensenleven blijft altijd in ontwikkeling. Een leaseauto of bedrijfswagen die een jaar geleden perfect was, kan plotseling niet meer aan je eisen voldoen. Op dit soort momenten wil je snel kunnen schakelen. Ook in deze gevallen staan we voor u klaar met een passende oplossing. 

Interesse in leasen of heb je misschien nog vragen? Bel ons gerust op of kom even langs. Wij vertellen je graag meer.

Financial Lease ten opzichte van andere leasevormen

  • Financial Lease is een zakelijke lease vorm om een auto aan te schaffen voor de onderneming. Je bent als koper direct de economische eigenaar van de auto, waardoor je profiteert van fiscale voordelen
  • Operational Lease is een lease vorm om een auto te leasen voor een onderneming. Je bepaalt vooraf een leasetermijn en levert de auto na de termijn weer in. Je komt niet in aanmerking voor fiscale voordelen, omdat je geen eigenaar bent van de auto. Het wordt gezien als een uitgave en niet als een investering.
  • Shortlease is een vorm waarbij je voor een kortere periode een auto huurt voor de onderneming. Omdat de termijn vaak korter is, wordt dit gezien als de duurste leasevorm die er is. Daarnaast is ook deze vorm van leasen een uitgave die niet in aanmerking komt voor fiscale voordelen.