Autobanden

Voor de juiste grip en veiligheid op de weg zijn de juiste autobanden van groot belang. Bij Mooren Auto adviseren we u graag over de perfecte zomer- of winterband. 

  • Maximale grip met uw auto in elke omstandigheid 
  • Sla de banden op in ons bandenhotel 
  • Rijd elk seizoen op de juiste autobanden 

Verschillende soorten autobanden 

Zomerbanden 

In de zomer hebben we te maken met warme en regenachtige dagen en dan zijn zomerbanden de beste optie. Zomerbanden hebben een harde rubbersamenstelling en minder inkepingen in het profiel, dit zorgt voor veel grip en een kortere remweg. Vanaf een temperatuur van 7 graden bieden zomerbanden voordelen.  

Winterbanden 

Winterbanden hebben een flexibele rubbersamenstelling waardoor deze banden meer grip hebben bij temperaturen onder de 7 graden. Ook hebben winterbanden diepere groeven, waardoor met name sneeuw makkelijker wordt afgevoerd, hierdoor neemt uw grip op de weg toe.  

All Season-banden 

Een all season-band is een combinatie tussen zomer- en winterbanden. Deze zijn geschikt voor gemiddelde weersomstandigheden, maar minder geschikt voor extreme situaties, zoals heel warm weer, gladde wegen of sneeuwval.  

Waarom naar Mooren Auto voor uw autobanden? 

Er zijn veel verschillende merken, maten en type autobanden. Mooren Auto weet welke band het meest geschikt is voor uw auto. Onze monteurs zorgen er daarnaast voor dat uw autobanden gelijkmatig slijten en de levensduur van uw banden zo lang mogelijk is.  

Bandenwissel 

Onze monteurs wisselen graag de banden van uw auto. Er zijn twee verschillende bandenwissels. Heeft u losse banden, dan worden de huidige banden van de velg gehaald en de nieuwe erop gemonteerd. Vervolgens worden de wielen weer op de auto gezet en gebalanceerd. Wanneer u een complete set hebt, banden met velg, is dit niet nodig, dan worden alleen de velgen met elkaar verwisseld. Heeft u thuis geen ruimte om uw andere bandenset op te slaan? Laat ze bij ons achter in het bandenhotel, dat scheelt een hoop ruimte en gesleep. De banden worden veilig opgeslagen. 

Voordelen van wisselen zomer- en winterbanden 

  • Minder slijtage van uw autobanden
  • Kortere remweg
  • Optimale grip 
  • Betere wegligging 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de juiste autobanden voor uw auto? Neem vrijblijvend contact op met onze verkoopadviseurs via 071-331 98 67 of info@moorenauto.nl.