Nieuws

 • Actie Vredestein

  Bij aankoop van 4 Vredestein winter- of 4-seizoenenbanden, een Verkeersveiligheidstraining inclusief VIP-catering ter waarde van €139,- CADEAU!** Onder begeleiding van de beste instructeurs van Nederland leert u onder andere veilig uitwijkmanoeuvres uit te voeren tijdens een... Lees meer

 • Laat uw ruitenwissers controleren

  Ruitenwissers zorgen voor het behoud van een optimaal zicht tijdens regenval, hagel en sneeuw. Wanneer het rubber van een ruitenwisserblad is gescheurd, maakt het blad maar een deel van de ruit schoon, wat ten koste gaat... Lees meer

 • Winterbanden: niet verplicht, wel aanbevolen

  Inmiddels hebben we de eerste nachtvorst al weer gehad: de winter staat voor de deur! Het is te allen tijde van belang dat uw autobanden maximale veiligheid bieden door goede grip en waterafvoer, maar zeker in de winterperiode. Laat uw zomerbanden daarom tijdig verwisselen voor winterbanden. De juiste banden met passende rolweerstand leveren u daarnaast al snel zo'n 5 tot 7% brandstofbesparing per jaar op. 

 • Inbouw cruise control

  Heeft u een auto zonder cruise control, maar zou deze optie wel graag op de auto willen? Mooren Auto is gespecialiseerd in het inbouwen van originele cruise controlsystemen tegen een schappelijke prijs!

 • Taalverandering multimediasysteem in de auto

  In onze werkplaats merken wij dat de taalinstellingen bij auto’s een vaak voorkomend probleem is. De instellingen van het multimediasysteem en navigatie kunnen handmatig op de Nederlandse taal worden gezet, echter zal de taalverandering van de spraak via de computer aangepast moeten worden.

 • Mooi artikel in magazine Automotive Management

  Afgelopen maand stond Mooren Auto met een erg leuk artikel in de rubriek 'In de werkplaats' van het magazine Automotive Management.

 • Mooren Auto bij Lifestyle Xperience op RTL 4

  Heeft u het al gezien? Zondag 15 maart jongstleden was Mooren Auto te zien in het RTL 4 programma ‘Lifestyle Xperience’. In het programma vertelden wij over de opkomst van hybride- en elektrische auto’s en de techniek die hierbij komt kijken. Heeft u de aflevering gemist? Hier kunt u het fragment terugkijken.  

 • Uw mening is voor ons belangrijk

  Op diverse reviewsites laten klanten weten wat ze vinden van ons bedrijf op het gebied van onder andere kwaliteit, service en advies. Hiermee zorgen wij voor transparantie, zodat u als consument de juiste keuze kunt maken. Laat ook uw mening horen!

 • Leidsch Dagblad: Mooren Auto verdient de warme douche

  In het Leidsch Dagblad krijgt Mooren Auto recent 'een warme douche' in de gelijknamige rubriek van de krant waar consumenten een compliment geven aan een bedrijf uit de regio.

 • Elektrisch oplaadpunt bij Mooren Auto

  Elektrisch oplaadpunt bij Mooren Auto

  De ontwikkeling van elektrische auto’s is in volle gang. Steeds meer autofabrikanten ontwikkelen elektrische auto’s. Ook het de elektrische laadpunten voor deze auto’s nemen toe, steeds vaker kom je deze laadpunten tegen, en zo ook bij Mooren Auto.

 • Driveability probleem met de DSG opgelost door Mooren Auto.

  Foto onderdelen versnellingsbak.

  Overmatige slijtage, trillingen, bijgeluiden en ongewenst schakelgedrag zijn de voornaamste problemen in de DSG versnellingsbakken van VAG (volkswagen/Audi groep). Zo ook bij de Volkswagen Golf 1.4TSI met DQ200 versnellingsbak die bij ons in de werkplaats kwam.

 • Elektrische auto Naktuinbouw

  Mooren Auto uit Roelofarendsveen heeft als een van de eerste autobedrijven uit de gemeente Kaag & Braassem een elektrische auto geleverd geleverd aan Naktuinbouw. Steeds meer autofabrikanten ontwikkelen de zogenoemde elektroauto’s en gaan hiermee milieubewust te werk. 

 • Mercedes E klasse 211 automaat - 7G problemen

  Onderdelen Mercedes E klasse 211

  Er kwam een klant met een Mercedes E-klasse waarin een 7G automaat zit. In de automaat ontstaat regelmatig een storing die aangeeft dat de snelheid van de automaat inwendig niet juist wordt gelezen/weer gegeven.

 • Mooren Auto in vakblad AMT Oktober

  Monteur Iwan

  Een Seat Inca 1.9 SDI van 2001 heeft een lastig motorprobleem. Tijdens een lange rit ontstaat soms een foutcode met betrekking tot de naaldslagsensor. De motor gaat daarop in noodloop. De naaldslagbewegingssensor is al vervangen zonder resultaat. Wat is aan de hand? Iwan ging op zoek naar het antwoord.

 • Nieuwe servicebus Mooren Auto

  Met onze nieuwe servicebus kunnen wij u nog beter van dienst zijn! Wanneer u met pech langs de weg staat of graag weggebracht wilt worden bij de reparatie van uw auto; wij staan voor u klaar. De serviceauto is voorzien van alle gereedschap om u weer verder op weg te helpen.

 • Mooren Auto in vakblad AMT Juli-Augustus

  Foklop en Iwan

  Een Chevrolet Epica 2.5i met automaat heeft een lastig probleem: met name bij vochtig weer reageert de motor niet op het gaspedaal. Het gaspedaal en de kabelboom tussen gaspedaal en ECU zijn vernieuwd, zonder resultaat. De... Lees meer

 • Af en toe branden van een storingslampje.

  Deze auto had af en toe een brandend storingslampje. Na diverse controles was er een klein scheurtje gevonden in een slang, hierdoor komt er valse lucht in de motor. Gelukkig beschikken wij over een rookmachine waardoor we dit snel en gericht kunnen controleren.

 • Mooren Auto in vakblad AMT Juni

  Een Renault Espace van 2001 heeft een verlichtingsprobleem. De klant geeft aan dat de mistlichten, nummerplaatverlichting en ruitenwisser aan de achterzijde niet werken. Er wordt gedacht aan een draadbreuk in de klepdoorvoer, maar dit blijkt niet het geval. Wat is er wel aan de hand? Iwan ging op zoek naar het antwoord.

 • De oorzaak van het niet werken van de linker koplamp verlichting.

  Bij deze auto deed de linker koplamp verlichting het niet. Na diverse meting werd duidelijk dat er geen signaal uit de boordcomputer kwam. Bij demontage van deze boordcomputer kwam al snel de oorzak aan het licht. Stekker is netjes vervangen en de klant kan weer gezien worden.

 • Mooren Auto in vakblad AMT

  Mooren Auto in vakblad AMT

  Een raadselachtige storing en de auto werd door de afsleepdienst bij Mooren Auto neergezet. Wat is er aan de hand? Monteur Iwan ging op zoek naar het antwoord.

 • Bij aflevering laatste coderingen in Sprinter.

  Bij aflevering controleren wij altijd of de laatste software in de auto aanwezig is. Bij deze Sprinter was er een nieuwe scn codering voor de motor computer nodig. Deze codering is toegepast en met succes afgerond.

 • Gevolg van niet op tijd onderhoud uitvoeren.

  Bij deze auto was de vervuiling in de motor behoorlijk opgehoopt en hierdoor is de smering naar de bovenzijde van de motor in het gedrang gekomen. Hierdoor is helaas de nokkenas aan een vroegtijdig einde gekomen. In de geval was de enige remedie een nieuwe cilinder kop en de motor geheel inwendig reinigen door middel van een motor flush.

 • Vieze gasklephuis

  Hierbij een voorbeeld van een vies gasklephuis en het resultaat na een schoon maak beurt. Problemen als slecht stationair lopen en/of afslaan zijn hier een gevolg van.

 • Lekkage EGR verholpen met onze rookmachine

  Rookmachine

  Een klant komt met klacht dat  het storingslampje brand. Ook is er soms een vieze geur waarneembaar. Foutcodes geven aan dat verschildruk over het roetfilter gemeten niet juist is en dat EGR werking niet juist is.

 • BMW kwam langs met storingen. CIP uitgevoerd.

  Up-to-date rapport

  Een BMW kwam langs met een brandend motorstoringlampje. Bij uitlezen werden er allemaal foutcodes op de NOx sensoren getoond. Nu is dit voor ons een bekend probleem. Er moet nieuwe software in de motor computer geladen worden. Mooren Auto beschikt over de juiste tools om dit te kunnen uitvoeren voor de klant zodat deze niet naar een merkdealer hoeft.

 • Een echte krachtpatser voor het belangrijke werk.

  70 A laden zonder problemen.

  Een software update duurt meestal niet zo heel lang. Echter als het om een uitgebreide update gaat bij een luxere auto met bijvoorbeeld een navigatie, dan kan het wel een hele dag duren.